Konsert: Mikael Samuelson med pianist Anders Ekdahl (2018)

Från Visa till Musikal! På den resan tog den välkände sångaren Mikael Samuelson, tillsammans med pianisten Anders Ekdahl, med oss. Det blev en riktig kavalkad av välkända visor och sånger och pianostycken – en österlensk sommarkväll när den är som bäst.

Mikael Samuelson är en av Sveriges mest folkkära och populära sångare som fick sitt stora genombrott då han spelade titelrollen på Fantomen på operan på Oscarsteatern i Stockholm, 1989 – 1995. Han är utbildad i sång, dirigering och violin  på Musikhögskolan i Stockholm. Under 1970-talet var han verksam vid Norrlandsoperan, på 80-talet vid Kungliga operan i Stockholm och på Drottningsholmsteatern, bland annat i Trollflöjten och Barberaren i Sevilla. Då det kommer till musikaler har han  också medverkat  i Cyrano, Spelman på taket, South Pacific och Jekyll & Hyde – the Musical, och La cage aux folles. Som skådespelare har han gjort sig känd som  kapten Rolf Dahlén i tv-serien Rederiet, men han har också haft många teaterroller, bland annat i Vilhelm Mobergs Marknadsafton (omarbetad med musikaliska inslag); motspelare var Peter Harryson, Cecilia Nilsson och Lena-Pia Bernhardsson.

Mikael Samuelson är även en av Sveriges främsta vissångare och han har tolkat såväl Birger Sjöberg, samt Evert Taube och Carl Michael Bellman. Han har också tonsatt dikter av den bohuslänske diktaren Svante Söder. Tolv av dessa kom ut i april 2006 på en skiva med titeln Till den okända.

Anders Ekdahl har ackompanjerat de flesta stora svenska artister som Povel Ramel, Lill Lindfors, Arja Saijonmaa, Jan Malmsjö, och Barbara Hendricks. Vi är väldigt glada att ha honom och Mikael hos oss i sommar för en konsert från visa till musikal.

Mikael Samuelson och pianisten Anders Ekdahl gör konsert hos Bernhard & Weiss på Österlen.

Mikael Samuelson och pianisten Anders Ekdahl gör konsert hos Bernhard & Weiss på Österlen. Foto: M. Samuelson / Mats Ekdahl

Du gillar kanske också...